Kersemus

Door BlueLed op woensdag 16 december 2009 17:46 - Reacties (19)
Categorie: -, Views: 4.202

De goedheiligman is het land uit en die rooie meneer op z'n arrenslee is weer onderweg hier naartoe, feest! But is it?...

Terwijl de mussen nog van het dak vallen en de scholen nog niet zijn begonnen vinden de eerste pepernootjes/kruidnootjes hun wegen weer naar de supermarkten.
Het is mij opgevallen dat zelfs de dag vÚÚr Sinterklaas de kruidnoten al uit de winkel zijn verdwenen en plaats gemaakt hebben voor de kerst-smikkeldingen.
Ik vraag mij echt af waarom deze evenementen nog tijdverbonden zijn.
Sinterklaas: eind augustus tot 4 december
Kerstman: 5 december tot 25 december....

Misschien ben ik de enige die zich hierover verontwaardigd maar ik vind het van de gekke.
Om op Sinterklaas avond al van de kerstliederen te genieten vind ik not done.
Ik ben absoluut niet religieus, maar het is toch ook niet leuk meer om begin December, of nog eerder al met de kerst bezig te zijn?! Het hele gedoe dat Kerst heet is uit z'n verband gerukt.

De kerst gezelligheid heb je al een beetje achter de rug op het moment dat het echt kerst is. Met Sinterklaas kan je geen pepernoten meer zien en bij het horen van 'Driving Home for Christmas' op kerstavond raak je bijna in je winter depressie.

Reacties


Door Tweakers user Petervanakelyen, woensdag 16 december 2009 17:49

Je hebt volkomen gelijk, mijn ouders en ikzelf maken ons er soms ook nog druk over.
Ze beginnen hier al met sinterklaas begin november 8)7

Door Tweakers user kaesve, woensdag 16 december 2009 17:54

was het niet Harrolds in Londen waar ze een permanente kerst-afdeling hadden? feestdagen verkopen goed :]

Door Tweakers user kipusoep, woensdag 16 december 2009 17:54

Ik vind het vooral bizar hoe vroeg de pepernoten al in de winkel liggen, inderdaad eind augustus! |:(

Door Tweakers user sanderev66, woensdag 16 december 2009 17:56

Leuk toch? Ik zie het probleem niet zo.

Door Tweakers user Soggney, woensdag 16 december 2009 18:08

Dat is de commerce die de traditie uitmelkt. Je kan het beste al die traditie's negeren, Dan hoef je je nooit meer te ergeren aan zo'n zaken.

Door Tweakers user FireBladeX, woensdag 16 december 2009 18:13

Als moslim zijnde heb ik niks met sinterklaas ( ook niet met kerst :p) maar kerstmis heeft een leukere/gezellige sfeer. Overal mooie brandende lampjes. Dus van mij mag het eerder beginnen, is het niet zo saai/donker als ik naar huis fiets in de kou O-)

Overigens houd ik erg veel van pepernoten, koop meestal 10 van die zakken als ik ze ergens zie liggen :Y) Dus dat ze al met oktober/november de verkoop beginnen kan toch geen kwaad :o

Het kost namelijk even tijd om in de sfeer te komen :) althans dat denk ik :>

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 december 2009 18:20]


Door Tweakers user sanderev66, woensdag 16 december 2009 18:34

Iedereen loopt wel weer te zeuren dat het zo commercieel is geworden, maar toch gaan ze met hun slaapzakjes naar de winkel als er een nieuwe Call of Duty uitkomt. Echt.. ik snap sommige mensen niet.

Door Tweakers user BlueLed, woensdag 16 december 2009 18:51

@sanderev66, Dat soort mensen zijn weer van een ander kaliber. En dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die begin november de kerstboom al in volle glorie hebben staan ;)

Door Tweakers user guidooo, woensdag 16 december 2009 20:25

Door mijn werk is het eind september al... driving home for christmas en alle andere varianten van kerstliedjes.... sint word in een hoekje geduwt en mss van 1 tot 5 dec hoor je iets van zie ginds komt de stoomboot....
Toch heeft het wel iets.... lampjes... sfeer... ja ik vind het best!! maar na de kerst ben ik blij dat ik er weer vanaf ben voor een maand of 9

Door Tweakers user BlueLed, woensdag 16 december 2009 20:39

guidooo: Door mijn werk is het eind september al... driving home for christmas en alle andere varianten van kerstliedjes.... sint word in een hoekje geduwt en mss van 1 tot 5 dec hoor je iets van zie ginds komt de stoomboot....
Toch heeft het wel iets.... lampjes... sfeer... ja ik vind het best!! maar na de kerst ben ik blij dat ik er weer vanaf ben voor een maand of 9
Laat me raden; jij bent de chauffeur van Bolletje?! :+

Nee ik zeg ook niet dat ik het niks vind. Ik vind de lichtjes en de sfeer hartstikke gezellig maar ze zijn over een te lange tijd gerekt dat er op die ene dag van Sinterklaas en twee dagen van Kerst weinig exclusiviteit van over blijft, dat is mijn punt :)

Door Tweakers user freelh, woensdag 16 december 2009 20:41

En na de eindejaarsfeesten, staat alles in gereedheid voor Pasen :) . That's live, get used to it. Ik vind het ook niet kunnen, maar moet me er wel bij neerleggen.

Door Tweakers user Tsurany, woensdag 16 december 2009 20:46

Heel veel mensen klagen er over en al die mensen blijven ondertussen toch al die meuk kopen zodra het in de winkel ligt. Tja dan moet je het ook niet gek vinden, kennelijk is er behoefte aan.

Door Tweakers user guidooo, woensdag 16 december 2009 20:56

Lol... nee ik werk in een tuincentrum en de exclusiviteit van twee dagen (of dag met sinterklaas) is er al lang niet meer... mede door de commercie!
Mensen realiseren niet dat het veel tijd kost om eea op te bouwen... plus dat de kerst periode commercieel gezien gewoon fucking interessant is, mijn baas is weer blij dit jaar... hoezo recessie? :z

Door Tweakers user BlueLed, woensdag 16 december 2009 21:30

Ja natuurlijk is het economisch gezien erg interessant om de periode zo lang mogelijk uit te rekken maar het is alleen jammer in mijn opinie, al is het wel gezellig en moeten we het ermee doen.
Ik moest dit er gewoon even uitgooien, dit is mijn mening en ik weet dat het nou eenmaal zo is maar toch vind ik het jammer ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 december 2009 21:31]


Door Tweakers user Vizzie, woensdag 16 december 2009 23:07

Ik ben verontwaardigd dat ik niet het hele jaar chocoladepepernoten kan kopen!

Door Tweakers user BlueLed, woensdag 16 december 2009 23:24

Je hebt wel een punt Vizzie! :p
Maar dan kom ik ook bij mijn tweede gedachte: als die verkoop periode toch steeds langer wordt, waarom dan niet het hele jaar door? Als de chocolade pepernootjes toch al vier maanden per jaar beschikbaar zijn, zijn ze toch niet exclusief meer ;)

Door Tweakers user Tvermeulen, donderdag 17 december 2009 01:43

Meestal liggen de pepernoten er nog gewoon het hele jaar! Vorig jaar tot juni kon je nog oude pepernoten kopen, en toen ik juli op Terschelling zat was er al een nieuwe lading.

Door Tweakers user KoffieNT, donderdag 17 december 2009 11:17

Kersemus:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=uLm6l2csLKQ[/video]

Maar idd, waar zijn die pepernoten?!

edit: oh, video-tags werken niet :|, nja.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 december 2009 11:17]


Door Tweakers user Sorbo, donderdag 17 december 2009 11:54

De Albert Heijn waar ik werk (;() verkocht sinds 1 september pepernoten...

Maar ik kan echt niet meer wachten op kerst. Het hele feest kan me geen zak boeien, maar er is niets lekkerders dan de kerstvakantie. Heb me helemaal de pleuris gewerkt afgelopen half jaar, dus ik vind dat ik t wel verdiend heb.

Nog 1 tentamen en dan is het zover :D

Reageren is niet meer mogelijk